Anar lluny de casa per tornar-hi

per Valentina Baratti

Tres mesos sense claus de casa. Tres mesos sense responsabilitats, obligacions, pensaments nocturns. Sense notícies del món, lluny de la política local, de les queixes diàries, del trànsit i de la frustració laboral. Quan viatges el rellotge no serveix, només les condicions atmosfèriques marquen el ritme de les teves passes. 

De viatge durant dotze setmanes, així he estat vivint. Alguns dies sentint-me com una turista, recorrent la ciutat antiga i mirant la gent local caminar amb pas ràpid i segur. Altres dies, despertant amb la sensació de ser una ciutadana més, utilitzant els mitjans de transport com qualsevol treballador, anant al mercat, o al cinema. Amb la diferència de no tenir les claus de casa. Un detall important. 

De manera que la teva bossa, les sabates i el teu cos es tornen casa teva. Cap necessitat més que la salut, perquè sense ella el viatge s’interromp. De manera que el més important ets tu, i ningú més. Pot sonar egoista, i de fet ho és, però quan només pots comptar amb les teves forces, l’única manera de seguir el camí és ser genuïnament egoista. Encara que de vegades passa que un àngel de la guarda es manifesta per tenir cura de tu, i mantenir viva la il·lusió del viatge. 

Quan inexorable la volta s’acosta, es materialitzen en la ment totes les coses que et pertanyen, així com els amics que estan esperant sentir les aventures viscudes. El retorn té un gust dolç i amarg, la motxilla és més pesada, les idees corren ràpides. Algú va dir que cal anar lluny de casa per tornar-hi, i és cert.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *