Consol Casals

per Conxa Garcia

Us vull parlar d’aquesta veïna de Gràcia, que va fer moltíssima feina sense fer gaire soroll, resistent i lluitadora contra la injustícia, perquè ja cal començar a reconèixer els valors, la feina de veïnatge, el compromís social de dones com la Consol Casals i que en quedi constància per al veïnat i les generacions futures. Consol Casals Genover (1949 – 2012), professora de química, feminista, pacifista, internacionalista, sindicalista, ecologista, practicant de la solidaritat entre els pobles, defensora dels drets humans i dels drets nacionals de Catalunya. Per exemple fou activista contra les retallades i, abans, lluitadora en favor de l’ensenyament nocturn en barris desafavorits com en el que ella impartia classes. Fou fundadora, junt a Manuel Sacristan, del sindicat d’Ensenyament de CCOO de Catalunya. Antimilitarista, va ser una de les fundadores del grup DonesxDones, formà part de la Vocalia de la Dona de l’AVV Vila de Gràcia, integrant de l’Ateneu popular Soroll, del Casal independentista Poca Broma i més recentment de La Torna. Treballà en el si del Col·lectiu Ecologista Agudells. El Consell de Dones proposa el seu nom per a l’espai arranjat a la part de dalt de la Baixada de la Glòria. Recolze-m’ho!

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *