Blue Joy: “El DMJ és la millor experiència que hem viscut”

Fa tres anys que el Joan Isern i el seu amic Gabriel van decidir crear Blue Joy, començar a compondre, van anar creixent de mica en mica, ara són set components, i en els últims mesos han guanyat l’última edició del concurs Districte Musical Jove i han tret el disc Puro Arte.

Com ha evolucionat Blue Joy en aquests tres primers anys?

Vam començar tocant sobretot versions d’altres grups, ens ho passàvem bé i ens va servir per conèixer gent del món de la música que s’ha incorporat al grup. Després vam començar a produir temes propis i a crear-nos el nostre propi estil. 

Quin és aquest estil propi? 

És complicat encasellar-nos en un estil de música fixe, tenim influències de l’ska, el rock, el metal, el reggae o el punk. No volem quedar-nos només amb un. 

Quins records teniu del concurs Districte Musical Jove?

És la millor experiència que hem tingut. Som molt joves, anàvem al concurs sense massa expectativa, i quan vam arribar a les semifinals no creiem que guanyaríem, perquè veiem la resta de grups i el nivell era molt alt.

I de la final?

Va ser molt emocionant, fins ara és el concent que hem fet on ha vingut més gent. Veure l’Espai Jove La Fontana ple, amb un centenar de persones i sabent que moltes d’elles havien vingut expressament a veure’ns a nosaltres va ser molt especial.

Què us ha aportat l’experiència del DMJ?

Sobretot el que ens ha d’aportar encara, perquè haver guanyat el concurs ens donarà la possibilitat de poder tocar a la següent Festa Major, la qual cosa era un objectiu per a nosaltres.

Teniu el primer disc: Puro Arte.

Teníem clar que volíem gravar un disc, però per gent com nosaltres és impossible que una discogràfica et faci cas i assumir-ne els costos. Així que jo sabia una mica de producció i ha estat de collita pròpia.

Com ho heu fet?

Primer vam penjar algunes cançons pròpies al Youtube, vam intentar promocionar-les com vam poder i la veritat és que van tenir bona acollida. Llavors vam fer dessuadores del grup, per vendre-les i això ens va servir per comprar micròfons bons, i finalment vam poder fer el disc.

Quins seran els següents passos de Blue Joy?

Sempre intentem anar com pas a pas, sense córrer, primer ens havíem proposat tocar a la Festa Major, i ho haurem aconseguit gràcies al DMJ, l’objectiu de treure un disc…Ara en principi ens toca seguir component, i ens apuntarem a algun concurs més a veure si hi ha sort.

A part de la Festa Major, hi ha algun lloc on us agradaria tocar?

Sí, ara tenim la mirada fixada en l’Acampada Jove, a l’estiu participarem en un concurs que té com a premi obrir l’escenari principal de l’Acampada. Seria un somni per nosaltres, és un d’aquells llocs que tenim entre cella i cella, i malgrat que és molt difícil, tampoc pensàvem que guanyaríem el DMJ.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *