Local, local!

per Albert Balanzà

Com molts de vostès saben, estimadíssims lectors, a Gràcia alguns periodistes hem trobat el perfecte reducte per exercir, de manera gairebé professional, en un temps en què l’odi, les notícies falses i la tertúlia barata ho embruten tot. En l’àmbit local ens hem esbravat, i alhora equilibrat, donant veu a gent de qualsevol pensament, i abraçant un model de comunicació local -que no localista- que ens dóna autoritat a nivell de ciutat. Però hi ha altres móns locals igualment útils que ens ajuden a escapar del soroll.

Els amics del Cops i Flames, de La Nova Ràdio, de Reus (abans a Punt 6 Ràdio) han fet 30 anys de programa i continuen sent magnífics prescriptors de música, malgrat que es trobin per sota del radar dels Enderrock, TimeOut, EfeEme o MondoSonoro. Al programa d’aniversari vaig descobrir (tard) la col·labo de Santi Balmes amb els Papa: Noes el 2002 cantant Egoisme.

 A Vic, una altra de les meves pàtries, he descobert La Resistència, una publicació digital amb alguns posicionaments polítics on sobresurten els escrits socials d’aquest gran homenot que és Toni Coromina (us recomano La parròquia vigatana de l’Snack o Dieta verdagueriana). La publicació està editada per un vell conegut de l’afició de l’Independent, el seu primer director, Xavier Borràs.

En tercer lloc, a Banyoles, pàtria d’infància i joventut, amb visques a Sant Martirià i a Ca l’Esquinçagorres, he abraçat la fe de l’Atlètic, el club de futbol de Tercera Catalana, viu representant del lema Odi Etern al Futbol Modern, el més semblant al mític Sankt Pauli alemany. Aviat arribarà la samarreta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *