Ens presentem

per Equip Guarnim

Des d’aquest diari en diverses ocasions hem sigut mencionats; ara som nosaltres que volem aprofitar explicar-vos realment qui som i que fem.
Podem dir que els nostres orígens són totalment graciencs i que sempre d’una manera o d’una altra hem estat vinculats al barri. La Festa Major de Gràcia és el nostre punt de partida, tots sabem que un guarnit és el reflex de la feina de moltes persones anònimes i voluntàries que s’esforcen i treballen durant 365 dies i que sigui efímer, no ha de voler dir que pugui ser ferit per l’egoisme d’un record o d’un excés.
Aquesta és una problemàtica evident en la Festa Major però també de la nostra societat: el poc respecte per l’espai públic i el treball aliè.
Cada vegada que en parlàvem, arribàvem a la mateixa conclusió: La solució recau en l’educació i pedagogia, a totes les edats i a tots els àmbits.
Així és com sorgeix GUARNIM, on gent que estimem la cultura popular, la festa i el treball en equip, decidim engrescar-nos creant una nova associació per treballar diferents projectes des de diferents àmbits. La Festa Major és un punt de partida, però el treball que realitzem va molt mes enllà, també impliquem el teixit associatiu tan enriquidor que tenim i fomentem el treball en equip i el respecte.
Després de dos anys d’experiència treballant i repetir amb escoles del barri com el Nou Patufet, Sant Josep, Jesuïtes Gràcia, la Salle Gràcia i escoles de Sant Martí com el Miralletes i l’Eixample amb el Sagrat Cor Diputació, des d’aquí volem agrair la confiança, també al professorat més implicat en el projecte, sense vosaltres no seria possible. I gràcies a totes les persones i entitats que ens recolzeu i ens heu votat a la campanya “diners al carrer” estem molt contents i ens anima a continuar.
En aquests 3 anys, podem dir que hem treballat amb escola pública i concertada i hem tingut el plaer de gaudir de 17 cursos, de diferents edats entre 5 i 14 anys, això és un total de 500 alumnes que han gaudit i après amb el projecte i sobretot del seu treball i esforç.
Ara donem un pas endavant a Guarnim incorporant la festa de Sant Medir, un encàrrec que ens han fet des de la Federació de Colles de Sant Medir i que ens fa molta il·lusió. Una festa sobretot coneguda per la quantitat de caramels que es reparteixen, de la que volem crear un projecte educatiu que transmeti la història, els valors cívics i comunitaris de la festa i de la cultura popular.
Aquestdiumenge al pregó de Sant Medir serem a Plaça la Vila per explicar i recolzar aquesta festa i aquest projecte que ens permetrà treballar amb Sarrià-Sant Gervasi, Sants-Monjuic, en breu en sentireu parlar. Esperem que des de Federació de Colles de Sant Medir estiguin contents de la feina que estem fent així com des de Fundació Festa Major, dos entitats amb les que col·laborem i ho volem seguir fent. Amb dues iniciatives que tenen un mateix objectiu, aportar coneixement cultural, festiu i comunitari a les futures generacions dels nostres barris, arribant a les escoles i a les entitats del territori.
Creiem que si aconseguim respecte i estimació, aconseguirem durabilitat i permanència de les festes i, el més important, il·lusió, convivència i sentiment.•

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *