Nena, dona i ciència

per Conxa Garcia

L’11 de febrer es celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, instaurat per l’ONU el 2016, i per això, amb l’objectiu de visibilitzar el treball de les científiques i mostrar referents femenins en ciència, el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) organitza activitats. A casa nostra un grapat de dones de ciència, que inclouen una biòloga gracienca, Marta Álvarez Presas, aniran a les escoles fent xerrades, entre l’1 i el 15 de febrer, perquè les investigadores parlin sobre les seves carreres científiques en camps tan diversos com la genètica o la nanotecnologia i comparteixin amb l’alumnat com es van convertir en científiques. La finalitat: promoure la participació plena i en condicions d’igualtat de les dones i les nenes en l’educació, la capacitació, l’ocupació i els processos d’adopció de decisions en la ciència, i eliminar tota mena de discriminació contra les dones en les esferes de l’educació i l’ocupació, tot trencant les barreres jurídiques, econòmiques, socials i culturals mitjançant polítiques i plans d’estudi en el camp de la ciència per fomentar una major participació de les dones i les nenes i reconèixer-ne els seus èxits.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *