Dinou associacions reivindiquen un nou pavelló a Sardenya 420

Fa 10 anys que el Consorci d’Educació i l’Ajuntament de Barcelona van prometre i pressupostar la construcció d’un poliesportiu en el solar del carrer Sardenya, 420, entre l’escola Jovellanos i l’institut Príncep de Girona. En tot aquest temps, les úniques intervencions que s’hi ha fet va ser el desembre de 2017 quan es van fer tasques de neteja i asfalt després que aquest solar patís un incendi. Per aquest motiu, fins a 19 entitats esportives i associacions de pares i mares de les escoles s’han ajuntat, han creat la plataforma “Poliesportiu Baix Guinardó, ja!” per aconseguir que es compleixi una promesa que consideren necessària pel volum de nens i nenes que practiquen esport en aquesta zona.

El CE Europa, les seccions de bàsquet, hoquei, patinatge i handbol del Claret, la Plataforma Bàsquet Gràcia on estan integrats el CB Coll, els Lluïsos de Gràcia, el Pedagogium, el Vedruna i La Salle a banda del Claret, l’Associació Esportiva Escolar Sedeta, les escoles de ball Swing Cats i Swing Maníacs són les entitats esportives de Gràcia implicades en la reivindicació. Associacions de famílies de centres educatius de Gràcia també s’han volgut afegir a la reivindicació, de l’escola i de l’Institut La Sedeta, i de l’Institut Secretari Coloma. D’altres associacions esportives i familiars de la zona i d’arreu de la ciutat també s’han sumat a la causa, les AFA de l’institut Príncep de Girona, de l’Escola Jovellanos i del Bressol Marina, i les entitats esportives i de ball Barcelona Atletisme, UE Gaudí i Barcelona Swing.

Les activitats del dissabte començaran a les 10, i els organitzadors han dividit el solar en tres espais on es faran activitats fins als voltants de les 5 de la tarda. La primera hora, els esports protagonistes seran el futbol i l’hoquei, l’Europa i el Claret faran activitats pels nens i nenes que hi vulguin participar. El relleu l’agafarà les dues hores següents el bàsquet, de la mà del Claret i el Gaudí que organitzaran activitats per a tots els gustos, i l’atletisme també tindrà el seu espai gràcies a Barcelona Atletisme. A partit de la 1, l’Handbol Claret i l’Europa faran les seves activitats fins a l’hora de dinar. Paral·lelament a les activitats esportives, les escoles de ball faran una exhibició de swing de 12 a 2 del migdia, i al llarg del matí, els interessats podran donar sang en una aula de l’Institut Príncep de Girona que s’adequarà per a l’ocasió. La reivindicació s’acabarà amb un dinar de carmanyola conjunt entre tots els assistents.

Més de 1.140 signatures recollides. Amb l’objectiu de visualitzar la protesta, la plataforma Poliesportiu Baix Guinardó, Ja! també ha obert una recollida de signatures a través de la plataforma change.org amb l’objectiu de presentar-les al Consorci d’Educació i a l’Ajuntament de Barcelona. Avui dia, han recollit més de 1.140 signatures.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *