La beca Mike Lane investigarà la prevenció de lesions medul·lars

Els Castellers de la Vila de Gràcia han presentat en el marc de la XXIII jornada de prevenció de lesions la beca Mike Lane que investigarà les lesions medul·lars en honor, de retruc, al company mort el gener de 2017 després de patir una greu lesió durant la diada de Festa Major de 2013. La beca és herència d’una decisió de la colla adoptada en assemblea el 2014, que pretenia recolzar la complexa nova vida del seu company amb un suport econòmic de 5.000 euros anuals, i ara pretén donar suport a la investigació de les traumàtiques lesions medulars, tant en el món dels castellers com en altres circumstàncies. “Dos anys després de la mort d’en Mike, hem decidit reorientar aquesta partida a la investigació i en aquest sentit ens adrecem a persones que facin estudis sobre prevenció de lesions medul·lars”, explica el responsable del projecte als Castellers de la Vila de Gràcia, Oriol Francolí.

La iniciativa partirà enguany dels 10.000 euros acumulats en els dos anys que han passat des de la mort d’en Mike i s’atorgarà, després d’una fase de promoció i de difusió en àmbits universitaris i d’investigació, aquest juliol que ve. “Anunciarem el guanyador probablement al setembre”, afegeix Francolí. Per a l’edició 2020, la colla castellers partirà dels 5.000 euros anuals pressupostats habitualment i engegarà una campanya de crowdfunding entre entitats i persones a títol particular per arribar als 10.000 euros.• 

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *