La Sal

per Conxa Garcia

Drina Ergueta a La Independent ens informava que el dijous 10 de gener es va dur a terme, al carrer Riereta, 8, on s’obrí La Sal, bar-biblioteca feminista i edicions de les dones, el descobriment d’una placa en memòria d’aquesta iniciativa pionera a casa nostra i que va tenir molta importància per al moviment de dones d’aquell moment. Va ser un acte emotiu que comptà amb la presència de la Carme Casas o la Mari Chordà que pertanyen al grup de dones que donaren vida a aquesta iniciativa l’any 1978, al Raval. En la seva presentació es deia:  “Som una editorial feminista: La Sal edicions de les dones. Publicarem llibres escrits per dones, que siguin l’expressió de les dones. En aquest sentit: volem recuperar escrits d’autores ja conegudes per altres publicacions, però oblidades en la seva creació literària més íntima”. 

També prometien treure a la llum els escrits de dones que no tenien possibilitats de ser conegudes i llegides, ja fossin novel·les, assajos, actualitat, testimonis, contes, poesia i llibres gràfics. El projecte, que va concloure l’any 1990 va ser fundat per Mari Chordà, Mariló Fernández, Isabel Martínez i Isabel Monteagudo, a les quals s’afegiren, després, d’altres dones.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *