Històrics de Carrer Gran faran una trobada d’homenatge a la revista

Carrer Gran, la històrica revista local que als anys vuitanta es va convertir en gran escola de periodisme i referent de democràcia per a tota una generació, rebrà aquest mes de març un acte d’homenatge quan es compleixin 40 anys de la presentació del seu número zero, aquell número quinzenal que es va presentar al bar d’un gairebé nounat Teatre Lliure. Històrics del nucli impulsor com Vicenç Sanclemente, actual subdirector de Ràdio 4 i excorresponsal de TVE a Mèxic, Cuba, Washington i Pequín, i Joana Uribe, directora editorial del grup Hachette Filipachi a Catalunya, estan preparant almenys un sopar de retrobament pels volts del 19 de març, en record a la data que va néixer i va sortir al carrer la revista el 1979. En aquella primera portada els temes centrals van ser l’augment dels preus dels lloguers a Gràcia, les eleccions municipals, un reportatge sobre el Lliure i una conversa amb Sempronio.

“Sempre recordaré que vam arrencar amb la confiança de 100 subscriptors quan no havíem ni tret el número zero i en un moment que no s’havia produït ni el primer canvi municipal”, apunta Sanclemente. A banda de Sanclemente i Uribe, el primer nucli dur de la publicació va estar format per Albert Musons, que va morir l’any 2007 i que va ser recordat l’any passat en un emotiu homenatge, i Joan Àngel Frigola.

Però l’actual subdirector de Ràdio 4 recorda altres cognoms d’una primera llista que s’ha començat a confeccionar aquesta setmana per propiciar el retrobament en aquest 40è aniversari. “Hi havia Queco Novell, Carles Geli, Quim Aranda, Lluís Bou…”, diu. En un especial sobre els 15 anys de l’Independent (vegeu número 587), Sanclemente mateix apuntava en un article molts altres noms com Jordi Romero, Jaume Vilalta, Jordi Barrabia, Josep Maria Brugués, Elvira Garcia, Rosa Miró, Joan Carreras, Jordi Costa, Albert Duran, Anna Saumell, Albert Gasulla, Xavier Muniesa, Miquel Jiménez, Josep Maria Contel, Toni Hosta, Carolina Garcia o Jordi Musons.

D’aquell gran grup, Contel i Jordi Musons, també Xavier Barberà, tornen a estar en el grup impulsor de la retrobada, i en aquest sentit han posat a la disposició dels interessats que vulguin assistir a l’homenatge el correu electrònic tallerhistoriagracia@gmail.com amb l’assumpte 40 anys Carrer Gran. L’Independent també s’hi ha adherit.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *