N’Gai N’Gai: “Venim a reivindicar el rock’n’roll”

Els N’Gai N’Gai van ser un dels grups pioners del rock català a la dècada dels 80, el Jordi Bastard, veí de Gràcia, és el cantant i un dels fundadors del grup i manté l’energia del primer dia. 

Com sonen els N’Gai N’Gai en aquest nou disc?

N’Roll és un disc amb 15 temes nous, volem que la gent vegi que encara no hem acabat i que no estem ancorats al passat. En aquest nou treball ens adaptem als nous temps, a les sonoritats actuals i renovem el repertori.

Musicalment com ha evolucionat el grup?

Al principi ens encasellaven en el gènere dels new romantics o de la new wave, en l’anterior disc (Revenant) encara tenien molt protagonisme els teclats i sintetitzadors, que era el nostre segell d’identitat, però amb el pas del temps també han anat guanyant protagonisme el so distorsionat de les guitarres.

N’Roll té alguna sorpresa amagada?

A tots els discs que hem fet sempre hem gravat una cançó que no té res a veure musicalment amb la resta. En aquest, “Noia del Nord” que el protagonisme l’agafen un contrabaix acústic, un bodhran, una bandolina i una gaita, que recorda una balada escocesa o gal·lesa.

Les lletres de les cançons també han tingut una evolució?

Sí, els temes poden ser semblants, perquè seguim parlant de relacions personals, d’amors i desamors, de temes polítics i socials, però el que ha canviat és la perspectiva, ara ho fem des d’una òptica més adulta, i la composició de les lletres és més elaborada.

Quin és el secret per mantenir l’energia?

Molts membres del grup han anat canviant, però la veritat que quan has tingut l’oportunitat de pujar a un escenari i t’agrada costa molt deixar-ho.

Vau ser pioners del rock en català, avui dia estem saturats d’oferta de música en català?

Penso que del que estem saturats és d’oferta de bandes de música en català que fan el mateix tipus de música, molt correcta però poc enèrgica, poc excitant. Per això, amb aquest nou disc venim a reivindicar el rock’n’roll. Qui fa avui en dia rock, i quan dic rock vull dir rock de debò, en català? Un cop més ens volem diferenciar del corrent estàndard del moment.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *