Gràcia suma 200 persones en actiu del programa de parelles lingüístiques

El voluntariat per la llengua, el programa per practicar català en conversa que uneix voluntaris i aprenents, ha oficialitzat aquesta setmana que a Gràcia ja hi ha 200 persones en actiu que es troben regularment per execritar la curiosa relació de ser parella lingüística.

La iniciativa, que va arrencar el 2003 i per la qual ja han passat 130.000 persones a tot Catalunya, comptava acumulades des de l’any passat amb 89 parelles a Gràcia, és a dir, 178 persones, a les quals des d’aquest dimecres s’hi han afegit 20 persones més en un acte de la delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi del Consorci per la Normalització Lingüística (CNL) que ha servit no només per presentar les deu parelles noves de Gràcia sinó vint més -en total, 60 persones- que se sumaran al programa.

L’acte, que ha tingut lloc a la seu del Districte, on s’han fet els parlaments institucionals, ha inclòs una ruta per espais de Gràcia que col·laboren ja en el programa de parelles lingüístiques com la llibreria La Memòria de plaça de la Vila, el centre cívic La Violeta, el Centre Moral i el Centre Artesà Tradicionàrius. Només a Gràcia hi ha 50 punts de trobada i establiments col·laboradors. La ruta ha anat amenitzada per les explicacions de l’historiador Josep Maria Contel.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *