Les entitats del Coll i Vallcarca perfilen una plataforma per “ser escoltats” a l’Ajuntament

L’últim consell de barri del Coll del mandat, celebrat aquest dimarts al centre cívic la Bruguera, va ser una bassa d’oli en la qual fins i tot alguns dirigents van admetre que en aquests quatre anys havien establert “amistat a través de Facebook” amb els representants del govern. Hi van sortir preguntes i demandes clàssiques sobre neteja i arranjaments, però ningú va dir res del document que s’està treballant des de fa uns dies a iniciativa de l’Associació de Veïns Coll-Vallcarca per crear una plataforma d’entitats que amplifiqui la pressió en les demandes sobre l’Ajuntament.

La proposta, que es debatrà presencialment en els propers dies, llista un primer grup d’interès per configurar aquesta mena de federació d’entitats del nord on, a més de l’AV Coll-Vallcarca, s’hi esmenten l’AV Gràcia Nord-Vallcarca, l’associació de petanca i el grup d’estudis i els veïns associats també del passeig Turull i del passatge Isabel. El llistat no està tancat i, de fet, el document ja preveu la incorporació de veïns organitzats dels barris limítrofs de Penitents i Mas Falcó. “Volem unir esforços perquè la postura comunitària sigui escoltada a l’Ajuntament”, apunta el document i així el confirma un dels impulsors, el president de l’AV Coll-Vallcarca, Salvador Barrau.

Un dels punts que queden més clars en el document és el requisit que cada entitat “ha de tenir estatuts aprovats per la Generalitat” i també han d’indicar si estan federades a la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona. En el debat previ i en discussions de barri precedents, alguns dels candidats a formar part d’aquesta plataforma d’entitats del nord, com l’AV Gràcia Nord-Vallcarca, han fet valer l’argument associatiu per tenir pes davant dels moviments socials.

El principal repte de la plataforma, en qualsevol cas, a banda definir el seu àmbit definitiu d’actuació, serà configurar una unitat d’acció que fins i tot entre els barris del nord requereix de diferents velocitats a l’hora d’afrontar les prioritats de desenvolupament de cada territori, des del pla Vallcarca fins a la mobilitat del Coll.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *