La farsa

per Pere Martí

En la setmana de carnaval, continua al Tribunal Suprem l’esperpèntic judici contra els líders independentistes. Un judici on polítics demòcrates seuen al banc dels acusats i l’extrema dreta de Vox fa d’acusació popular. Els que estan a la presó no són els feixistes, sinó els independentistes per haver organitzat un referèndum. És el carnaval de la democràcia espanyola.

No cal ser jurista per entendre que el que hem vist fins ara és un judici polític basat en un relat fals sobre una rebel·lió amb violència que mai va existir. L’única violència que es va produir va ser la que van protagonitzar la policia espanyola i la Guàrdia Civil als col·legis electorals, carregant contra els ciutadans indefensos i provocant nombrosos ferits. Els interrogatoris de la fiscalia i l’advocacia de l’estat són delirants. Com que no hi ha delicte, les preguntes incisives es basen en saber si els encausats són socis d’Òmnium o no, i l’única prova que exhibeixen són tres vehicles de la Guàrdia Civil abonyegats, perquè la gent i la premsa hi va pujar al damunt per veure millor els milers de persones que es van concentrar davant la conselleria d’Economia el 20 de setembre del 2017.

Vist des del sofà de casa el judici fa riure. Però els dotze independentistes que el segueixen des de la banqueta dels acusats no riuen. Fa més d’un any que pateixen una inexplicable presó provisional i sobre els seus caps pesen peticions de penes de presó molt altes. El judici és un despropòsit i una vergonya democràtica. S’està atemptant contra drets que no només afecten els independentistes, sinó a tots els demòcrates. Callar o mirar cap a una altra banda, només servirà perquè la democràcia es deteriori encara més. Encara som a temps d’impedir-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *