Amparo Poch i Gascón

per Conxa Garcia

La Independent es feia ressò dels actes i activitats que s’han fet durant l’any passat, des de l’Institut Català de les Dones, per retre homenatge, en la commemoració dels 50 anys de la seva mort, a Amparo Poch i Gascón (1902-1068), llicenciada en Medicina l’any 1929 tot obtenint el premi extraordinari de llicenciatura en una promoció formada per 2 dones i 97 homes. També es va presentar un vídeo-documental realitzat per l’historiador Jordi Algué, sobre la trajectòria d’aquesta metgessa que va dedicar la seva vida a millorar la salut i els drets humans de les dones treballadores i els infants. El documental conté imatges de nombrosos arxius i filmoteques i té com a fil conductor la veu de persones expertes com la historiadora Antonina Rodrigo, biògrafa d’Amparo Poch. L’objectiu: reivindicar-la com a antecessora en la lluita pels drets de les dones, considerant els principals eixos de la seva trajectòria política, professional i personal: l’activisme social, el feminisme, la fundació de l’entitat Mujeres Libres, la seva intensa activitat periodística, la participació política com a directora general durant la segona República, l’actuació en l’àmbit de la sanitat infantil i femenina i com a professional de la medicina social.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *