Un any mogut per a Laura Iniesta

per Ramon Casalé Soler

Aquest inici d’any està resultant molt mogut per a Laura Iniesta (Barcelona 1955), ja que des del seu taller del carrer Vic de Gràcia surten les seves obres cap a diferents espais europeus, com per exemple la galeria danesa Rasmus d’Odense, lloc on sol exhibir els seus treballs regularment, i que també  la representa a la fira alemanya de Karlsruhe, ciutat que està situada a prop de la frontera amb França. A Barcelona es mostren les seves recents pintures a la galeria Galeria K (carrer de Mèxic, 11), que també té una altra seu a la ciutat alemanya de Staufen.

De totes maneres no ens ha d’estranyar aquesta activitat expositiva de l’artista, encara que avui dia sigui una època difícil per al món de l’art, que es deu al fet que des dels seus inicis els seus treballs s’han pogut mostrar de manera habitual fora del país. Aquesta visibilitat, així com la qualitat que atresoren les seves pintures, originen que sigui una artista de reconegut prestigi internacional.  

La mostra de la Galeria K serveix per entendre millor quines són les propostes creatives que ens ofereix Laura Iniesta, doncs és una artista que no deixa indiferent a ningú, ja que la seva és una pintura oberta, lliure i apassionada, on afloren innumerables aspectes de la vida quotidiana, encara que no s’observin a primer cop d’ull, però que d’alguna manera hi són presents, sigui mitjançant la taca, el traç, el collage, el color, la cal•ligrafia o senzillament una línia que travessa l’espai. En algunes de les seves obres més recents l’espai buit va adquirint més protagonisme, així com el blanc i el negre, la qual cosa ens dona la idea de que existeix  una certa síntesi formal.

Ella mateixa sol afirmar que el seu treball és com un mirall que reflecteix el seu món interior, encara que hi afegiria que també ens ensenya la seva vida externa, no tant pel seu caràcter extravertit i expressiu, sinó perquè sap transmetre a l’espectador una exuberància d’emocions i sentiments que el fan ser participant també de l’obra, de submergir-se i sentir-se integrat en ella, cercant el diàleg entre l’artista i l’espectador a través de la pintura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *