El Coll reivindica Pepita Pardell dins del projecte Bruguera

Després de deu anys d’activitats dins del projecte de recuperació de la història gràfica i cultural del Coll-Vallcarca, el centre cívic manté quatre línies de treball que es desenvoluparan al llarg d’aquest any: el fons Bruguera a l’Arxiu Municipal de Gràcia, la preparació d’un programa especial a Ràdio Gràcia amb ex treballadors, el projecte de teatre comunitari sobre la història del barri i de l’editorial a càrrec d’Artcoop i les exposicions d’homenatge a Pepita Pardell i a Tintin. “És necessari mantenir viva la memòria dels barris i de com s’han construït a partir de les seves experiències culturals, comercials o veïnals”, explica Xavier Franch, director del centre Cívic el Coll – La Bruguera. 

L’Arxiu Municipal de Gràcia està elaborant un Fons Bruguera a partir del llegat de la família Palomares-Larreula, i el centre hi col·labora amb la recollida de material documental de l’antiga editorial que les persones ex treballadores han lliurat per formar part del fons, que encara no té data d’inauguració. Tampoc té calendari el programa radiofònic a Ràdio Gràcia, però sí una proposta elaborada a sobre de la taula a falta de concretar els detalls. “La idea és que participin ex treballadors i amics i col·laboradors del projecte de Bruguera, i que es parli de còmic, il·lustració i cinema d’animació, tot vinculat a autors del passat però també de contemporanis”, afegeix Xavier Franch.  

Les exposicions homenatge -emmarcades en el projecte Bruguera- sí tenen data: del 6 al 27 d’abril el centre reivindica la figura de Pepita Pardell, veïna del Coll i gracienca d’adopció, dibuixant, il·lustradora, pionera dels dibuixos animats i recentment reconeguda amb la Creu de Sant Jordi. La mostra s’inaugurarà amb una taula rodona amb la presència de l’artista, acompanyada de Marta Pardell, Jordi Artigas, Jordi Amorós i Victor Luna. 

Del 6 al 29 de juny, el protagonista serà el famós reporter creat per Hergé, en una mostra organitzada per l’Associació de Veïns del Coll – Vallcarca i Grup cultural Zô3.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *