Fuenteovejuna, tots a una

per Josep A. Torralba

Per sort per a tots nosaltres, a Gràcia, al Pla de Barcelona i a Catalunya hi ha moltíssimes festes que ens fan gaudir i rememorar velles i no tan velles tradicions. Crec que totes tenim un mateix problema en comú: quan es fa una norma nova, ningú pensa en com pot afectar a aquelles festes que porten molts i molts anys fent-se. 

A Sant Medir portem alguns anys ja lluitant per poder continuar sortint cada any igual que els anteriors i això resulta cada vegada més complicat. I el que li passa a Sant Medir, li pot acabar passant a qualsevol. Si et ve algú dels que decideix el tema de la seguretat i de cop et diu: això ja no es pot fer així, perquè la norma diu que… problema al damunt i busca solució. 

No estic dient que no pugui tenir la seva part de raó, això sí, aquesta raó la pot tenir en l’actualitat, fa 100 anys, com és natural, no tenia cap discussió. Crec que hauríem de començar a treballar d’una manera comuna aquesta situació, cosa que com a vegades també he dit, resulta complicada perquè sentir dir les Entitats que s’ha de col·laborar està molt bé, però a l’hora de la realitat, el més probable és que cadascuna busqui solucionar el seu problema en particular i l’altra que espavili. Un altre dels greus errors. 

Sincerament, hem de començar a fer un bloc comú i anar a xerrar amb tots aquells que toqui per poder aconseguir que les tradicions de cultura popular que porten 201, 194, 189 i els anys que siguin, no hagin d’estar sempre a expenses del que pugui decidir algú, que moltes vegades, no coneix ni tan sols la Festa que està valorant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *