Aparcat el pla de pisos socials d’Astúries-Jaén

Ni es votarà encara que es perdi ni hi haurà cap acord en aquest mandat. Aquests dos escenaris, probables fins a la setmana passada, en el complex serrell de l’illa d’Astúries-Jaén integrat en la modificació del PGM a Rambla de Prat, no es produiran. El regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha aturat el rellotge fins al setembre -amb ell, amb el seu grup municipal o amb qui mani després de les eleccions municipals a Gràcia- i el projecte de 66 pisos socials que es contemplava en el marc de la modificació del PGM de Rambla de Prat no tirarà endavant encara, després que la plataforma Protegim L’Illa hagi rebutjat quatre propostes i quatre grups municipals (PDeCAT, ERC, PP i PSC) hagin explicitat també el no a un pla encallat al carrer de l’Àngel.
“Agraïm a l’oposició haver-nos escoltat i a Badia haver rectificat; aturar és la mesura més sensata; ens emplacem a construir un barri millor passat l’estiu”, han apuntat fonts de la plataforma, que fan una lectura de “doble victòria: l’Ajuntament ens ha escoltat i ara tenim un moviment veïnal molt fort”.

L’última proposta desestimada en el serrell del carrer de l’Àngel, que tenia en compte l’obertura fins a Astúries (a l’alçada del número 4), preveia onze pisos en un bloc de planta +1 i les dues plantes més enretirades. Totes les plantes tenien quantitats de pisos diferents en un encaix complex que situava fins i tot un pis a la tercera planta de 25 metres quadrats sobre l’ascensor.

L’evolució en aquests mesos de negociació, des que els veïns van fer saltar les alarmes en el consell de barri de desembre, ha salvat l’illa interior d’Àngel, ha fet perdre alçada al bloc a tocar de façana i ara ja salvava el plataner interior, però encara hi havia dubtes de composició i d’obertura del carrer afectant el taller Vallmitjana. Fins i tot els tècnics van plantejar salvar el taller amb un passatge d’entrada.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *