La cascada de Casa Vicens, recuperada al Museu de les Aigües

La desapareguda cascada de Casa Vicens, visible en algunes imatges anteriors a 1945 i que va sucumbir a l’especulació immobiliària quan els propietaris van vendre una part del terreny, ha renascut aquesta setmana amb una reproducció a escala real en un espai central del Museu de les Aigües que gestiona la Fundació Agbar a Cornellà de Llobregat. L’assessor històric i artístic del projecte, Ricard Giralt-Miracle, ha destacat en l’acte “el desvergonyiment” d’un projecte que originalment “no era propi ni del segle XIX ni noucentista ni modernista, sinó de Gaudí”. La nova cascada ha utilitzat 27.000 maons i 3.000 rajoles similars als originals. La construcció, en sis mesos, fins i tot es va treballar amb un model igual a petita escala.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *