Vallcarca s’obre a minimitzar enderrocs per la Rambla Verda i a traslladar el dipòsit pluvial

La Taula de Vallcarca, centrada des del passat 11 de desembre en la definició de la Rambla Verda -l’espai que hi ha entre l’avinguda de Vallcarca i el carrer Bolivar des del solar de la Casita Blanca fins a la Casa Comas d’Argemir-, ha viscut aquest dimecres una densa sessió de debat veïnal i institucional, amb pluralitat de propostes tant per a la reforma urbanística com per a la ubicació del polèmic dipòsit pluvial. Pel que fa al dibuix de la Rambla (o EixVerd, com l’anomenen els moviments socials), fins a quatre opcions ha presentat l’Ajuntament, algunes de les quals minimitzen els enderrocs previstos en el planejament vigent i alhora quadren amb la recuperació de verd que obliga la llei en cas d’afectacions. Pel que fa a la ubicació del dipòsit pluvial, que en principi està previst entre el solar de la Casita i el carrer Agramunt -però que obligaria a enderrocar tota la superfície-, l’Ajuntament preveu tres opcions en total en altres espais del barri: a l’espai on s’han d’aixecar blocs socials a tocar del pont i, de manera combinada, al solar d’Anna Piferrer -on es va descartar l’institut- i en un solar del carrer Farigola. Els veïns acosten posicions i, això sí, s’oposen en bloc a la subestació elèctrica també prevista.

Malgrat que el rellotge electoral es menja ja les hores de negociació, la Taula de Vallcarca ha viscut aquest dimecres una densa sessió de desplegament de propostes alternatives al projecte de Rambla Verda, pel qual han topat els veïns associats i els moviments socials. L’Ajuntament ha presentat quatre propostes de reforma urbanística i tres propostes d’ubicació del polèmic dipòsit pluvial, un cop es va presentar fa 15 dies una proposta sense enderrocs i sense la infraestructura d’aigües, prevista entre la Casita Blanca i el carrer Agramunt,

RAMBLA VERDA

Opció 1. Mantenir edificacions actuals. L’opció que defensa no tocar res té l’inconvenient que el planejament demana 4.944 metres quadrats de verd i en faltarien 2.554. A l’entorn, al principi de l’avinguda hi ha 1.639 metres quadrats de verd que encara serien insuficients. No hi hauria costos d’expropiació. No hi hauria habitatges ni negocis afectats. No hi hauria dipòsit pluvial. No hi hauria continuïtat en el verd.

Opció 2. Prioritat habitatge. L’activitat econòmica en plantes baixes seria la principal damnificada; així es guanyaria verd, però encara quedarien 328 metres quadrats per buscar. Es gastarien 5,3 milions en expropiacions. No hi hauria pisos afectats ni hi hauria dipòsit. No hi hauria continuïtat e nel verd.

Opció 3. Amb dipòsit. 11 habitatges quedarien afectats, entre la Casita i Agramunt, i es podria ubicar el dipòsit pluvial. Es creix en 285 metres quadrats de verd. Les expropiacions sumarien 8,3 milions. Es preservarien habitatges i negocis d’Agramunt a Comas d’Argemir.

Opció 4. Planejament vigent. 33 habitatges estarien afectats, entre la Casita i la Casa Comas d’Argemir, i es podria fer el dipòsit. Es creix 1501 metres quadrats de verd. Es destinarien 15 milions a expropiacions. Hi hauria continuïtat de verd.

DIPÒSIT PLUVIAL

Opció 1. Casita-Agramunt. L’actual ubicació preveu un dipòsit de 27.000 metres cúbics. El projecte està en fase de redacció. Cost: 26,5 M.

Opció 2. Pont de Vallcarca. Pujant a mà dreta, entre blocs previstos. Dipòsit de 30.000 metres cúbics. Forta afectació a metro. Cost: 29,4 M

Opció 3. Anna Piferrer-Farigola. Dos dipòsits connectats que sumen 23.000 metres cúbics. S’afecta el solar del parc en un cas i impacta ambientalment a la muntanya i és pròxim a edificacions en el segon. Cost: 27,9 M.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *