Gràcia homenatja Joan Brossa en el Dia mundial del Teatre

El teatre torna a centrar l’agenda cultural de Gràcia de la darrera setmana de març amb motiu de la celebració del dia mundial del Teatre. Enguany és Joan Brossa l’autor que ha inspirat a l’actor i director Víctor Álvaro per elaborar la proposta artística que tindrà lloc al Centre el proper dimarts 26. I també serà la històrica entitat l’espai que aculli l’acte central organitzat per la Federació de Grups Amateurs de Teatre, la Xarxa de Teatres Ateneus de Catalunya i l’Associació d’Actors i Directors Professionals catalans, tot just un dia després, amb una actuació poètica del grup de Teatre del Centre i la lectura del Manifest conjunt de les tres entitats escrit per l’actor Guillem Albà. La celebració del 150è aniversari del Centre ha motivat que fos escollit seu dels actes del Dia del Teatre per les entitats organitzadores catalanes i també pel Districte.

La jornada local tindrà un doble acte central: a les 10 h l’alumnat de 4 centres educatius de Gràcia faran lectures dramatitzades de la seva obra a La Fontana, i a les 20 h el Centre acollirà la lectura del Manifest i lectures dramatitzades de l’obra Al Canigó no hi ha àguiles. També al matí es llegirà el manifest del Dia Mundial del Teatre a l’auditori de l’Espai Jove la Fontana a càrrec de l’actriu Àngela Cervantes. Per segon any i amb l’objectiu de promoure l’afició pel teatre entre el jovent del districte, s’han preparat diferents lectures dramatitzades a diversos instituts, amb la col·laboració del director de l’Almeria Teatre. Enguany han participat joves dels Instituts Vila de Gràcia i Secretari Coloma, i de l’Escola Gravi i Vedruna.

Per la seva banda, Porta4 i Lluïsos Teatre han sumat esforços per promoure el teatre infantil i del titella aprofitant el seu dia mundial el 21 de març. L’objectiu de la campanya és acostar les famílies al teatre i donar el protagonisme al públic infantil. Des de la mirada dels infants es podran revisar com valoren les obres vistes i d’aquesta manera convertir-los en públic actiu, amb veu i vot a les sessions. Fins a finals de mes, tots dos espais faran descomptes per entrades 3×2 i es faran enquestes als més petits en acabar la funció per saber seva opinió sobre l’obra o espectacle. Una altra acció conjunta que es vol promoure des de Lluïsos Teatre i Porta4 és la de pintar i decorar una màscara amb la imatge de comèdia i drama i compartir-ho a les xarxes.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *