La Festa Major trenca el sostre de participació des de 2001 i suma 24 carrers

La Festa Major de Gràcia segueix una tendència a l’alça en el nombre de comissions de festes de carrers integrats a la Fundació des dels 18 carrers guarnits del principi de l’actual dècada fins als 21-22 dels últims anys, però per primer cop des de 2001 aquest 2019 s’arribarà als 24 carrers, molt a prop dels 25 d’aquell any. La incorporació de Plaça del Nord i Lluís Vives, i el retorn de Placeta Sant Miquel són la clau d’aquest nou salt de endavant en participació. La Fundació Festa Major aprovarà els tres ingressos en la reunió del patronat del proxim 8 d’abril.

La presidenta de Plaça del Nord, Anna Tolosa, reconeix que l’any passat ja volien fer festa però hauria anat just. “Enguany ja hem començat a fer guarnit”, apunta, i només dóna la pista que estan recollint ampolles de plàstic, brics i fusta al local que els deixa la Salle. Ara la patata calenta queda per al Districte, ja que torna el debat d’on encabir la festa alternativa del Casal Tres Lliris, que ja ha demanat permís per guarnir de nou la plaça.
La presidenta de Placeta Sant Miquel, Maria Chiara Ziliani, forma part de la nova fornada de veïns i comerciants que han agafat el relleu de l’antiga comissió de festes, que es va dissoldre l’any passat. “És molta responsabilitat però teníem un neguit de perdre la festa i ara la volem encarar cap a la placeta i els carrers interiors del barri”, apunta.

Col·laboració de l’IES Vila. Placeta Sant Miquel, encara sense local, té en tot cas la idea de fer un guarnit molt participatiu i compten amb els contactes engegats no només amb els comerciants de la zona sinó també amb la comunitat educativa de l’IES Vila de Gràcia.

La presidenta de la comissió de festes de Lluís Vives, Lina López, que en els últims quatre anys havia guarnit a Perill, explica el canvi fet amb altres festers “per recuperar l’ambient de germanor”. Cadascú a casa seva ja treballa amb el guarnit i necessiten ampolles de Solan de Cabras i oueres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *