Amuntegats al pipican

Sis mesos han passat des que es van inaugurar els nous jardins Menéndez y Pelayo, a la Travessera de Dalt, després d’un procés dur en el qual va haver-hi infinits redibuixos de la proposta, pancartes contra el regidor i fins i tot consultes oficials amb resultat contrari a la voluntat municipal. Els jardins es van obrir i la cosa ha anat a petar per l’àmbit més inexplorat en el debat previ: la quantitat de gossos que utilitzen el pipican de l’extrem superior de l’espai. “En hores punta, això és de 7 a 9 del matí i de 7 a 9 del vespre, hi poden haver 30-40 gossos en un espai que s’ha quedat petit”, explica Moisés Mouriño, un dels impulsors del grup de whatsapp que ara vehicula la inquietud dels usuaris.

Mouriño, davant de l’acumulació habitual, descriu la situació: “no tenim més remei que quedar-nos uns quants a Maignon i alguns acabem envaint les pistes de petanca, que estan infrautilitzades”. Els petanquers, que en la negociació dels jardins van fer front comú amb els veïns que volien el tancament del recinte, sobretot utilitzen les set pistes de petanca els caps de setmana.

Els amos de gossos, segons explica Mouriño, denuncia que el Districte ha pecat de “falta de criteri” sense tenir en compte la quantitat d’amos de gossos a la zona, que no pugen ni pujaran fins a l’àrea de gossos d’Alfons Comín, i demanen un replantejament d’espais i fins i tot “una inversió” del lloc que ocupen els petanquers. De moment el grup estudia constituir-se en associació per fer més pressió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *