Be water…

per Clara Darder

Cada dia tenim molts intercanvis amb diferents persones, i amb cadascuna d’elles realitzem diàlegs que ens porten en diferents direccions. Converses, camins, idees i trajectes on podem arribar a bon port. Avui però, de les més de vint interlocucions que he tingut, me n’he trobat a dues amb les quals no hi ha hagut manera d’entendre-m’hi. Els explicava el que pensava i no podien ni escoltar-me. Em tallaven les paraules a cada moment i els meus arguments no podien fer ni una frase seguida.

Els impenetrables, que els anomeno jo. Persones que creuen que el seu pensament únic és el verdader, i que en cap moment imaginen altres opcions d’una idea. Persones que no estan disposades a modificar la seva realitat, que no poden atendre a l’altre i no estan preparades per comprendre o empatitzar. Persones on la flexibilitat llueix per la seva absència, i no et deixen que pensis diferent.

Parlar, xerrar, intercanviar, serveix per fer-nos grans, per ampliar horitzons i aconseguir ser millors persones. Si l’aigua es mou i no s’estanca flueix, no es deteriora ni podreix. Si les idees es desplacen, també nodreixen altres pensaments que amb els nostres faran millors arguments. Les persones de pensament únic els costa brollar, els costa intercanviar, no flueixen i la seva opinió s’estanca. La frase “be water my friend” és un bon exemple de la importància de poder deixar entrar noves idees al cap per poder ser prou eclèctics i coneixedors d’altres fronteres, així com de noves idees que brollin i generin més intercanvi per una vida més plena. Com més siguem i més idees tinguem i escoltem, millor serà la nostra existència, i la nostra flexibilitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *