Homenatge a Pepita Pardell

per Conxa Garcia

Pepita Pardell (1928) és una de les dones rellevants del barri del Coll. Era dibuixant, il.lustradora. El febrer de 1944 amb gairebé 16 anys complia un dels seus somnis, entrar en el món de l’animació. Va treballar als Estudis Balet & Blay, que tenien la seu al barri. Va viure al carrer Tirso i ara viu al carrer Providència. El 2018 va rebre la Creu de Sant Jordi “per la singularitat del seu treball en el món de l’animació, com a integrant de l’equip que va dur a terme el primer llargmetratge a l’Estat espanyol en aquest camp i la primera pel·lícula de dibuixos animats en color d’Europa”.

Ara se li farà al Centre Cívic El Coll-La Bruguera un merescut homenatge el mes d’abril: una exposició i dues taules rodones i es comptarà amb la seva presència. Pepita Pardell ha traspassat el seu saber a diverses generacions d’animadors. En una entrevista deia que era dibuixant “abans de néixer”. “Sempre estava dibuixant, a totes hores, i m’horroritzava la idea que em posessin a treballar de dependenta, com feien les noies de la meva edat”. La seva mare l’acompanyà a Balet i Blai, “que estava molt a prop de casa i em van fer una prova”. La van agafar .“Estava envoltada d’homes” però ella “no era una dona convencional”.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *