Guanyem l’alzina i les casetes del barri

per Cristina Carrera Viñoles i Yusef Quadura Izquierdo, Assemblea Gràcia En Comú

La propera setmana es portarà a votació l’ús que es donarà a l’espai de l’alzina i les casetes del carrer Encarnació, i els grups municipals hauran de decidir de quin costat es posen. Després de l’esforç immens que ha fet el veïnat per salvar l’alzina i les casetes del carrer Encarnació, és essencial que l’espai pugui finalment tenir un ús social, que beneficii a tots i totes les gracienques ajudant a solucionar alguns dels grans problemes que tenim al barri.

Que l’espai es pugui convertir finalment en un equipament públic, és l’única opció que podem contemplar. Seria el final que totes esperem, les veïnes han lluitat de manera exemplar, i això li dona una història a les finques i crea un vincle important entre l’espai i la gent. Un equipament és sempre un benefici pels barris, però un equipament que s’ha aconseguit a través de la mobilització ciutadana és encara millor, perquè és nostre de debò, us imagineu els infants anant a l’escola bressol municipal “L’Alzina”?

A la Vila de Gràcia patim un problema de gentrificació greu que ja ha expulsat a moltes persones dels nostres barris per l’augment desmesurat dels preus de l’habitatge. Per això no podem deixar perdre l’oportunitat de fer servir aquest nou espai públic per fer habitatge públic, sobretot tenint en compte les dificultats que hi ha al districte per trobar solars buits on construir-ne. També es un barri amb manca d’espais verds públics, per sota de la mitjana de la ciutat, i molt lluny del que recomana l’OMS. Protegir el medi ambient del nostre districte és també millorar la qualitat de les nostres vides.

Ja hem viscut unes quantes victòries ciutadanes durant els darrers anys, com l’obligació a destinar el 30% de construcció nova o rehabilitada a habitatge protegit, mesura impulsada per moviments socials i plataformes en defensa del dret a l’habitatge; o la connexió del tramvia, impulsada per moviments per la qualitat de l’aire. Ara hem d’aconseguir que l’ús públic i per al benefici de les veïnes de Gràcia de les casetes del carrer Encarnació sigui una nova victòria que demostra que juntes tenim la capacitat de canviar les coses.

Portar els fills a l’escola bressol que es podria ubicar allà, amb el record que aquest és un espai que s’ha convertit en un bé comú gràcies a la mobilització ciutadana. O trobar-nos en el parc que també hi podria ser, un espai verd que realment fa falta a la Vila de Gràcia. O poder accedir a l’habitatge públic que s’hi podria construir, habitatge que ajudaria a lluitar contra la gentrificació dels nostres barris, un dels nostres principals problemes al Districte de Gràcia.

La proposta que es porta a votació el dia 15 inclou l’escola bressol, l’espai verd i l’habitatge públic, ara cal que els grups polítics donin suport al que el barri demana i necessita, deixant de banda la calculadora electoral i partidismes. Fem que el dia 15, la lluita veïnal acabi amb una victòria clara i que la votació es faci en defensa del bé comú.

, , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *