La fira dels llibreters i d’il·lustradors, grans reclams d’un Sant Jordi que amplia cartell

Tot a punt per la celebració de Sant Jordi en un any on el calendari ha obligat les llibreries a modificar el seu programa. A Gràcia els llibreters també obriran dilluns 22 d’abril per “recuperar” els dies que tanquen per les festes de Setmana Santa. “Així la gent que no vol la massificació de la diada i ja vol tenir el llibre, pot trobar-nos el dia abans”, explica Cecilia Ricciarelli, portaveu dels Llibreters de Gràcia, que enguany tornaran a concentrar-se en la plaça de la Vila durant tot el dia. Un altre dels espais clàssics del Sant Jordi gracienc que concentra més gent és la Trobada d’Il·lustradors, que organitza des de fa dotze anys Casa Anita, i que reunirà al Pla de Salmeron un total d’onze il·lustradors amb una trajectòria reconeguda en el sector. “Ens agrada oferir un espai comú per a professionals d’aquí i d’arreu que poden mostrar tots els seus treballs, i tots signen, tant els que són més joves com els que tenen més trajectòria”, assegura Oblit Baseiria, impulsora de la iniciativa, que enguany reuneix Ignasi Blanch (“un gracienc que no necessita presentació i que ho ha guanyat tot”, diu la llibretera), Emilio Urberuaga (Manolito Gafotas), Gustavo Roldán (“que té dret a venir quan vulgui), Marta Altés, Rocío Bonilla o Aina Bertard, que s’estrena a la trobada. Durant els propers dies, la llibreria anirà ampliant la informació de cadascun dels participants. Però el cartell de Sant Jordi comença i acaba més enllà del 23 d’abril i concentra nombroses activitats literàries i culturals, com ara l’intercanvi de llibres que ha tingut lloc a la plaça de la Vila aquest dijous, després d’una campanya prèvia per fomentar la reutilització de llibres, on participen les biblioteques i les escoles del districte.

Entitats com El Centre o equipaments com La Violeta o el Coll La Bruguera se sumen al cartell de Sant Jordi, com també els cinemes Verdi amb el tercer BCN Film Fest, del 22 al 30 d’abril.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *