Marea Pensionista

per Conxa Garcia

Tots els dilluns de deu a onze del matí, la Marea Pensionista se segueix concentrant a la plaça de la Universitat, en defensa del sistema públic de pensions. Aquestes concentracions també es duen a terme a d’altres poblacions de Catalunya i de la resta de l’estat. Les més conegudes i multitudinàries son les de Bilbao. Es fan en defensa del sistema públic de pensions com a dret constitucional, inclòs als pressupostos generals de l’estat, enfront dels sistemes privats. També es demana el restabliment de l’edat de jubilació ordinària als 65 anys. La jubilació anticipada sense penalitzar amb 40 o més anys cotitzats. Que la pensió mínima sigui de 1.084 euros. La revalorització automàtica de les pensions amb l’IPC real. La desaparició de la bretxa de gènere en les pensions. El ple funcionament de la llei de dependència. L’eliminació de tot tipus de copagament. La garantia de subministraments bàsics com energia, aigua o transports. Les concentracions són obertes a tothom i volen situar aquest tema a l’agenda política, ja que afecta directament a nou milions de persones i indirectament al 25% de les llars espanyoles, que depenen de les aportacions dels pensionistes per arribar a final de mes. Ho recolzem, és una lluita de totes.•

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *