#jotbsoctrabucaire

per Josep A. Torralba

Aquest cap de setmana passat, vam poder gaudir d’una nova Diada dels Trabucaires de la Vila de Gràcia i la representació de la Revolta de les Quintes. És difícil explicar tota la feina que hi ha darrera, tot i que a vegades les coses semblin senzilles. Crec que seria bo destacar-ho perquè habitualment som molt injustos amb els Trabucaires i els tenim una mica abandonats.

Vaig tenir la sort de viure internament els preparatius. No diré que va ser la perfecció organitzativa perquè mentiria, però sí vaig poder fer palès el compromís d’algunes persones (d’altres només volien figurar) per poder fer realitat una aventura que va començar al 2003 i amb una idea que el 2005 va tenir un dels meus exemples a seguir i tòtem gracienc com l’Albert Cortés. El nomeno perquè crec que ell voldria una diada molt interrelacionada i pel que jo veig, sembla que cada vegada estan més separats els trabucs i les paraules. L’any que ve es celebraran els 150 anys dels fets històrics i, com no pot ser d’una altra manera, a Gràcia es vol fer grossa. Ja han demanat a les Entitats que s’hi sumin, però potser el primer que cal és que qui forma part de la festa sumi al màxim i no es vagi dividint, ja coneixem els nostres egos. Així segur que és més fàcil trobar sinergies amb tothom.

I que no passi com amb els 150 anys del Centre. Gràcia ha de demostrar que és única i diferent quan hi ha celebracions claus, les que siguin, no només moure’ns per interessos i pensant qui fa aquest esdeveniment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *