Esmena llibertària a la miliciana Marina

El projecte de mural a la paret mitgera de la plaça de les Dones del 36 segueix acumulant episodis que carreguen de raons la llegenda maleïda de l’espai: el Butlletí Oficial de la Província va anunciar la setmana passada l’aprovació definitiva de la proposta, amb la imatge de la miliciana Marina Ginestà, que s’aconseguirà amb lames retallades amb làser i farcides pel darrere amb vegetació (vegeu número 738). Però en el procés d’exposició pública i al·legacions, ja finalitzat, l’Ateneu Llibertari del Poble sec ha fet sentir la seva discrepància sobre la imatge triada. “La miliciana Marina no representa les dones que van lluitar al front de guerra ni les Dones del 36; ella era traductora a Barcelona i la foto, a més, la va fer posant a càmera”, apunta Jose Pérez Albalate, un dels portaveus de l’entitat.

L’Ateneu, que ha vist desestimada l’al·legació, va introduir l’esmena al final del procés apel·lant en la seva argumentació el respecte per la memòria històrica de les Dones del 36. “Aquelles dones són: o bé les que formaven l’associació del mateix nom o bé les lluitadores del front, i cap de les dues surten a la imatge seleccionada”, afegeix Pérez Albalate.

Fonts municipals han justificat no tenir en compte l’al·legació de l’Ateneu Llibertari del Poble sec en el fet que “la imatge ha esdevingut un símbol de la guerra civil i història del segle XX i s’ha convertit en una icona de la lluita de les dones”. Les mateixes fonts han apuntat que les obres de la mitgera ja tenen data d’inici: començaran a mitjan maig i s’acabaran al mes d’octubre.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *