El Nou Sardenya arrencarà a l’estiu la primera reforma estructural gran en 25 anys

Ni l’esport ni els equipaments esportius no va ser un dels capítols prioritaris del Pla d’Actuació del Districte en aquest mandat que ja s’esgota; de fet, l’esport ha acabat generant més maldecaps que alegries tant al consistori com als clubs en aquests quatre anys per la pèrdua de la gestió directa del camp de l’Àliga o del pavelló poliesportiu Josep Comellas, i fins i tot per l’aparició d’una plaga de rates en el primer dels equipaments, que s’ha combatut amb un pla de xoc aquests dies de Setmana Santa.

Però l’esport i un dels principals equipaments esportius de Gràcia, el Nou Sardenya, el camp de futbol del Club Esportiu Europa, sí que acabarà protagonitzant la recta final del mandat amb la licitació que aquesta setmana s’ha publicitat del projecte d’execució de les reformes estructurals de l’estadi. No és un tema menor, perquè en 25 anys, des de la inauguració de la remodelació de l’espai, l’agost de 1995, l’estadi d’un dels fundadors de la Primera Divisió s’ha anat deteriorant i sí que s’hi han fet algunes actuacions, com la impermeabilització de la gespa i l’arranjament d’algunes filtracions. Ara el projecte, a executar-se durant dos mesos aquest estiu, determina una primera fase de reformes que inclouen elements de formigó deteriorats i esquerdes en murs; el club encara no té data per a la renovació de la il·luminació, i els partits de vespre es juguen amb queixes dels àrbitres.

La política en equipaments esportius ha estat una baula feble en aquest mandat, que va començar amb les pèrdues de la gestió directa del Camp de l’Àliga i del poliesportiu Josep Comellas per part de les entitats que el mantenien (l’Europa i el Pedagogium), i que s’ha acabat amb una plaga de rates en el primer dels equipaments, amb molta repercusió mediàtica.

Enmig d’aquest soroll, i amb tres anys de retard, aquesta setmana s’ha anunciat la licitació de les obres de reparació parcial d’elements estructurals al Nou Sardenya, fet que se centra de moment en els punts més deteriorats de l’estadi, que va patir diversos desperfectes de consideració sobretot en els aiguats de 2017. L’estructura de l’estadi, sobre la qual ara es treballarà, és només el principi d’una llarga llista que directius i jugadors han posat de relleu encara amb més força en els darrers mesos. S’hi poden afegir la il·luminació, la gespa, la ventilació dels vestidors, la seguretat…

El plànol d’actuacions previst per al Nou Sardenya, que es preveu executar en un termini de dos mesos aquest estiu, actuarà en una quinzena de punts que inclouen la reparació de murs -sobretot a la zona nord (foto)- i el segellat d’esquerdes a les grades i als vestuaris. Les filtracions, de fet, també havien estat un dels motius centrals de queixa d’altres afectats com els propietaris dels aparcaments subterranis i del gimnàs Euròpolis.

El plec tècnic detalla, per exemple, “disgregació del formigó de elements de voladissos de forjats finals de grades” o la necessitat de reparar “vores i cantells forjats del voladís de les grades del carrer Secretari Coloma”. A l’informe només se salva la zona de grades del carrer Sardenya, on s’entra al gimnàs, “pel manteniment continu”.

Fonts del Districte i del club han apuntat que els dos mesos d’obres permetran compatibilitzar l’activitat que s’hi realitzi amb la reforma perquè, tal com preveu l’informe tècnic, “no es contempla la col·locació de bastides per realitzar els treballs; s’utilitzaran bastides portàtils i mitjans mecànics d’elevació”.

En segona fase, sense data, queda la renovació de la il·luminació: el Districte ha buscat sense èxit, com a solució provisional, llums del mateix tipus en altres equipaments esportius de la ciutat.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *