Una nit dedicada al ball engega la Primavera Folk

Després de la cloenda del festival Tradicionàrius i l’aturada de la Setmana Santa, l’equip del CAT engega nou trimestre de programació; la Primavera Folk ha arrencat aquesta setmana amb la inauguració de la 19a edició de la Taverna del CAT, les actuacions dels dimecres al bar de l’Artesà a càrrec de diferents duets que es troben per a l’ocasió. El primer: Quim Boix i Santi Méndez. El següent ja serà el 8 de maig, amb Roser Serrano i Francesc Tomàs ‘Panxito’.

Però la festa grossa del cartell serà aquest divendres 26 d’abril amb La Nit del Gran Ball, una jornada organitzada conjuntament amb Divendres a la Plaça del Rei dedicada al ball folk, tot aprofitant la projecció del film Le grand bal, L’acte començarà a les 19.30 h al CAT amb una taula rodona sobre “El ball folk a casa nostra. Testimonis i experiències”, moderada pel músic i periodista radiofònic Jordi Roura i amb la participació de Ramon Cardona (músic i mestre de danses), Raquel Terraza (ball de bot), Anna Agudo (Qrambla) i Ferran Vila (Berguedà Folk). Seguidament, es podrà veure la pel·lícula Le Grand Bal, que es va estrenar l’any 2018 i es va poder visualitzar al Festival de cinema de Cannes, un fet inèdit en el sector del ball folk, ja que és el primer cop que un film d’aquest estil arriba al festival. Els encarregats de tancar la festa amb una gran ball seran els grups Sants&Fot, Ballaveu i Francesc Tomàs Panxito, Pau Benítez i Joan Codina.

Una altra actuació destacada és la de Jordi Pesarrodona i la companyia Komiko Klun, que presentaran el 3 de maig Per nassos!, un muntatge multidisciplinari que explica com una persona passa de ser anònima a ser reconeguda arreu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *