Els artesans del Park Güell, sense fira per un pla de reurbanització

La plaça de la Natura del Park Güell, la del trencadís, ha acabat després de quasi dos anys les obres d’impermeabilització per evitar filtracions a la sala hipòstila i per restaurar el famós banc ondulant, però hi ha efectes d’aquestes reformes encara en punts fins i tot allunyats com l’entrada de la carretera del Carmel. Allà, en diferents ubicacions, des de fa dotze anys s’hi ha ubicat entre abril i octubre la fira d’artesans de l’associació Art Güell, i allà s’hi ha anat deixant en els últims mesos diversa maquinària i eines. Una lectora, Noèlia Román, davant l’absència de la fira, preguntava aquesta setmana a aquest setmanari: “què ha passat amb els artesans (…) des de fa anys, a aquestes alçades, ja feia un mes que muntaven parada”.

La vicepresidenta d’Art Güell, Pilar Ráfales, explica que el retard acumulat d’un mes no és per manca de ganes dels artesans sinó per la negociació oberta i el compàs d’espera que manté l’entitat amb el Districte i que va registrar l’últim contacte sense resolució el dimecres abans de Setmana Santa. “Portem un mes esperant, amb tràmits tant a Horta com a Gràcia, i tot el mes d’abril ja s’ha perdut”, apunta.

Aquesta negociació va més enllà de la nosa que puguin fer ara mateix la maquinària i les eines de la plaça de la Natura, i es vincula a un projecte de reurbanització de l’espai que acabarà amb un canvi de lloc de la fira. Així ho sostenen fonts del districte, que admeten que encara no hi ha ni projecte de reurbanització ni proposta tancada de reubicació per aquest any. I el temps corre. “Tenim una clientela acumulada en aquests anys i donem per descomptat que podrem fer fira”, assegura Ráfales, malgrat la indecisió del Districte.

El Districte, segons afirmen les mateixes fonts consultades, s’empara en un lacònic “hi estem treballant” per donar resposta a la recol·locació i en tot cas visualitza en el proper mandat el replantejament de tot l’espai en el marc del Pla Estratègic del Park Güell.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *