L’institut Vallcarca s’assegura una partida de 5,7 milions i la previsió d’estar construït l’any 2023

Sembla una llarga novel·la per capítols, però aquest mandat, que es va iniciar amb la descoberta per sorpresa d’una sentència del Tribunal Suprem a favor dels veïns contraris a la ubicació del nou institut Vallcarca en la ubicació inicialment prevista del solar del carrer Anna Piferrer, s’acaba a poques hores que arrenqui la campanya electoral del 26-M amb l’anunci del govern de la Generalitat de la partida de 5,7 milions d’euros per executar les obres de nova construcció de l’equipament, de tres línies d’ESO i dues de Batxillerat, en el nou emplaçamanet ja pactat dels jardins Comas i Llaberia, a l’avinguda de Vallcarca.

El Govern, en l’anunci d’aquest dimarts i juntament amb 26 altres construccions escolars, detalla que l’institut Vallcarca és una de les edificacions “més prioritàries per al sistema educatiu de Catalunya d’acord amb les necessitats d’escolarització actuals i a mitjà termini”. Tot i el detall no permet concretar la data d’inici i final de les obres, sí que la nota de l’executiu especifica que el límit és l’any 2023, cosa que coincideix amb la previsió que va rebre la coordinadora d’AMPA que a finals de febrer ja va rebre el compromís d’execució econòmica per part del Consorci d’Educació. En aquella reunió ja es va apuntar que la inversió es generaria a partir d’un pla econòmic financer que els actuals pressupostos prorrogats podien suportar.

La coordinadora d’AMPA de Gràcia ha qualificat el nou pas, per primera vegada amb dotació econòmica clara, com a “fonamental i indispensable” perquè “el vallcarca esdevingui una realitat en els propers anys”. Tot i així, la plataforma adverteix que no hi pot haver retards i que, amb aquest objectiu, demanarà al Districte i al Consorci una comissió de seguiment del calendari i “com podem treballar des de ja mateix” amb les escoles Sagarra, Poveda, Montseny i Farigola perquè l’institut de referència representi “una continuïtat pedagògica i un pas còmode pels seus alumnes de primària”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *