Això no és un article; pretén ser un dispositiu*

per Experimentem amb l’ART

Aquest espai ha estat apropiat per Experimentem amb l’ART amb la complicitat l’Associació Cultural l’Independent de Gràcia

Les residències a Experimentem amb l’ART (EART) tenen un pes important en relació a la definició de l’entitat, que treballa entre art, educació i ciutadania, i que està en constant transformació. Un dels seus valors afegits és precisament l’articulació de propostes educatives, que vinculen les persones residents (artistes, creadors, educadors…) i els seus processos creatius amb un ampli ventall de ciutadanies.

Als darrers 15 anys de residències (25 anys d’EART), moltes són les persones que han habitat i que encara habiten aquest espai d’educació artística i creació contemporània. Veus i llocs, d’abans i d’ara, que s’entrellacen entre relacions i vincles en aquest entretemps, de diferents maneres i intensitats.

Fer memòria respon a una necessitat de repensar-se des d’una perspectiva crítica, de visibilitzar experiències i de ressituar-les en les històries de vida. Reflexionar sobre el passat, ens situa d’una altra manera en el present.

Amb la intenció d’explorar la idea entorn a la construcció de la memòria en la pràctica artística i educativa en el recorregut de l’entitat, i situant l’accent a les residències artístiques, EART desplega una cartografia de llocs i persones per ser avui, en aquesta jornada de Portes Obertes, de nou habitada.

L’acció que es convida a fer és la de transitar entre la memòria de llocs i persones vinculades a EART espai d’educació artística i creació contemporània, durant aquests 15 anys. Desplaçaments entre espais on cohabiten capes de memòria que es situen en diversos estrats del temps, i on es reflexiona entorn a eixos d’interès comuns.

Per activar aquesta acció, el procés ha estat contactar amb artistes i creadors que havien estat residents compartint preguntes. Les veus que han donat resposta esdevenen càpsules d’experiència de formats diversos i estan desplegades en diferents llocs d’EART, habitant entre el passat i el present, i a l’espera de ser escoltades, dialogades i compartides.

Dissabte 4 de maig del 2019
D’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 22.00h
C/ Torrijos 68
experimentem.org

*3 1 m. [EI] [EL] Peça o conjunt de peces, que generalment formen part d’un mecanisme o aparell més complex, disposades o arranjades per a un fi determinat.•

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *