El festival Coll Fantasy es replanteja per expandir-se amb noves seus a la Vila

El BCN Fantasci-Film arrenca aquest dissabte 4 de maig a la biblioteca Jaume Fuster amb un concert de bandes sonores a càrrec de la Banda de l’Escola de Música Kostka (EMK) i la projeccó del film EVA, dirigit per Kike Maíllo. Els impulsors del Coll Fantasy, un cicle dedicat a la fantasía i a la ciència ficció creat fa més de deu anys al Coll, han decidit obrir nova etapa i expandir-se a la Vila, en un intent de centralitzar el festival i captar més públic. “Seguirem fent el Coll Fantasy al novembre al centre cívic del Coll però amb la saturació de festivals que hi ha en aquelles dates i amb l’intent de sumar més públic fem aquesta aposta ara en altres equipaments”, explicar Carles López, portaveu de l’esdeveniment.

Així, les noves seus del certamen són, a més de la biblioteca que acull l’acte inaugural, l’Espai Jove la Fontana (amb qui ja havien col·laborat anteriorment), on faran una projecció d’animació fora de concurs, la projecció dels curts finalistes i l’entrega de premis, i la Finca Sansalvador, mantenint un espai al seu territori d’origen, que acollirà el passi de quatre films. També a la Fontana hi haurà una marató de REC el 25 de maig.
Tot i que l’esperit del festival original és manté en aquesta edició del Fantasci-Film hi haurà “més cinema”, apunta López, i tindrà un caràcter “més internacional”, a cusa de l’increment de participants procedents d’EUA i d’Amèrica Llatina al concurs de curts. També es vol prioritzar la ciència ficció per davant de la resta de géneres, que ja tenen prou representació. “Intentem apostar per la ciència ficció sobretot perquè el terror ja té prou recolzament, gairebé hi ha un festival de terror a cada poble”, assenyala Carlos López. En aquest sentit es declaren un festival ambiciós que buscarà aliances per intentar fer créixer la seva proposta. “Voldríem col·laborar amb CosmoCaixa, per exemple, i fer alguna cosa plegats entorn la ciència ficció”, apunta López.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *