Debats amb remeis (i no miracles) per al benestar

Gràcia s’ha avançat a l’inici de campanya d’aquesta matinada de dijous a divendres amb dos debats d’alt ritme polític al qual els candidats han respost amb propostes concretes però sense prometre grans miracles. Dilluns a Lluïsos, convidats pel G6, i dimecres a la Sedeta, convidats per l’Assemblea Pensionista, els set partits amb representació a Gràcia, i la llista Graupera només en el primer debat, van parlar sobretot d’habitatge i pensions, el que més preocupa els veïns per seguir mantenint un cert estat del benestar. “Que cotitzin els robots!”, va arribar a proposar en Ramon, un dels assistents al debat de la Sedeta.

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, va aprofitar per anunciar la remunicipalització del pavelló Josep Comellas (vegeu p. 9) a partir del gener. El PDeCAT va prometre tornar a la tarificació anterior d’escoles bressol, agafant-se a l’exemple del moderador del cas de l’Ernest i la Sílvia, que per pur miracle no han hagut de marxar del barri per una apujada del lloguer que també hauria provocat el canvi d’escola dels seus fills. La CUP va fer una crida a omplir els 859 pisos buits.

Però el debat viu es va transformar dimecres en alt voltatge amb els veïns a la Sedeta en el marc incert de les pensions. ERC va advertir que ja no es pot tractar de la mateixa manera la gent gran de 65 anys que la de 85 i va proposar premiar a les empreses que augmentin la cotització als treballadors. Aquí alguns assistents van remugar, però no tant com quan BCN pel Canvi-Ciutadans va plantejar els plans de pensions privats. “Patètic! Desvergonyit!”, li van cridar. El PP també va patir, fins i tot sortint del local. Almenys hi va haver cert consens per fer un front comú entre partits i veïns -ja hi ha 6.000 signatures- perquè a Camp d’en Grassot hi hagi un nou centre de dia en el proper mandat.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *