Els partits discrepen en Abaceria, Vallcarca, el pla d’usos i les places

 1. Gent gran i jove: construir el Casal Joves de Grassot, l’Espai Quiró i àrea de jocs infantils a Joanic.
 2. Dret a l’habitatge: nou model a Vallcarca, i més de 2.000 habitatges fins al 2030 (promocions a l’Espai Quiró, Manel Torrente, Sedeta, Sant Josep de la Muntanya, Estació Fontana, l’Alzina, Rambla de Prat.
 3. Comerç: impulsar la proposta de marca Segell Gràcia. Reforma del mercat de l’Abaceria, amb un supermercat cooperatiu.
 4. Educació: Construir dues escoles bressol al Camp d’en Grassot i Vila de Gràcia, i cercar ubicació per a una escola de primària i un institut a la Vila de Gràcia.
 5. Mobilitat: Definir àmbits de reducció del trànsit (eixos pacificats al Camp d’en Grassot, canvi de sentit de travessera de Gràcia, igualar pacificació Gran de Gràcia…). Noves escales mecàniques a Baixada de la Glòria.
 1. Espai públic: Pla de xoc a places: Joanic, jardins d’Antoni Puigverd, la Sedeta o Caterina Albert, Parc de la Creueta. Tan­cament nocturn jardins Me­nén­dez y Pelayo.
 2. Seguretat: Patrulla nocturna per a Gràcia (no compartida amb Eixample).
 3. Col·lectius: Pla de xoc pel poble gitano de de Gràcia en col·laboració amb la població gitana per tractar educació o habitatge.
 4. Equipaments: a les finques del carrer Encarnació 13,15 i 17 i també a l’espai del carrer Encarnació 62-64. Ampliació serveis sanitaris, per a la gent gran o esportius per a la ciutadania al Parc Sanitari Pere Virgili.
 5. Salut: Ampliació de serveis del CUAP Larrard a traumatologia 24 hores.
 1. Espai públic: Impulsar un pla específic per fomentar el silenci i millorar la convivència a places i carrers de Gràcia.
 2. Mobilitat: nova illa de vianants al barri de la Salut. Suprimir les parades de taxi al barri tot potenciant l’entrada per la carretera del Coll com a accés prioritari per al trànsit rodat. Pacificar els laterals de Travessera de Dalt en el tram soterrat.
 3. Cultura: Impulsar l’activitat del Centre Artesà Tradicionàrius ampliant la seva oferta a altres àmbits de la cultura com, per exemple, la gastronomia i el disseny vinculat a l’artesania
 4. Art urbà: restituir el monument a Pi i Margall a la plaça del Cinc d’Oros, tal com era en el moment de la seva inauguració definitiva el 12 d’abril de 1936, amb un medalló amb l’efígie de Pi i Margall a la base del monòlit.
 5. Nomenclàtor: nom de dones gracienques a les placetes triangulars sorgides de la futura reforma de Pi i Maragall.
 • Espai públic: Reduir dràsticament el nombre d’espai de negocis privats a la via pública (terrasses dels bars) i recuperar-los per a la comunitat. No tancar cap espai públic.
 • Ocupació: borsa de treball pública de districte que inclogui la població socioeconòmicament més vulnerable amb llista pròpia per a gent de 16 a 25 anys
 • Equipaments: Nou centre de dia, absorbir les escoles concertades en vies d’extinció, municipalització de Casa Vicens i revertir el tancament del Park Güell, obertura jardins Refugi d’Obreres, tancament immediat de la caserna de la Guàrdia Civil per fer habitatge social i equipaments.
 • Salut: Expulsar l’ordre religiosa de les Germanes Hospitalàries del CAP Cibeles i recuperar l’antic CAP Quevedo [actual Banc Expropiat] per donar-li ús de servei públic de gestió directa.
 • Turisme: Elaborar un pla de turisme de Gràcia. No permetre cap allotjament turístic nou. Municipalitzar l’hotel de la Henkel per tal d’assegurar-ne la revertida social dels beneficis sobre el veïnat gracienc.
 1. Urbanisme: construcció del dipòsit pluvial sota l’avinguda de Vallcarca perquè es pugui iniciar el projecte d’urbanització de la Rambla Verda.
 2. Equipaments: Convertir els jardins de Caterina Albert en un nou centre d’equipaments del barri que inclourà un col·legi de primària, una guarderia i un casal per a joves
 3. Estudiarem la derogació de la moratòria de llicències d’obres establerta per l’anterior governmunicipa
 4. Prioritzarem el comerç de proximitat a l’entorn dela Travessera de Dalt
 5. Combatrem l’ocupació il·legal.
 1. Entitats: nova oficina d’atenció a les entitats en horari de tardes ajudant en la petició de subvencions o permisos.
 2. Equipaments: reforma del mercat de l’Abaceria amb la tercera planta soterrada que permetria dotar al barri de 3.600 m2 addicionals d’espai públic tancat.
 3. Urbanisme: Adquisició d’edificis de la zona afectada pel PERI a la zona entre Joanic i Passeig de Sant Joan per donar continuïtat a l’eix verd entre Collserola i el mar. Rambla Verda a Vallcarca d’acord amb l’MPGM de 2002, fins a la casa Comas d’Argemir.
 4. Comerç: modificació del pla d’usos amb una zona específica a l’entorn de Travessera de Dalt i la plaça Lesseps.
 5. Esports: reforma integral del Nou Sardenya. Cobertura segona pista Creueta del Coll.
 1. Espai públic: nou pla de places a Vila de Gràcia aplicant rigorosament l’ordenança de civisme.
 2. Equipaments: nou mercat de l’Abaceria respectant el model recolzat ampliament pels seus comerciants.
 3. Moviments socials: rescissió del contracte de cessió d’ús del local de Nil Fabra als okupes de Tres Lliris i habilitar-lo per a l’ús diari de les entitats normals del Districte que no disposen d’espai propi.
 4. Urbanisme: Execució del projecte de Rambla Verda a l’avinguda Vallcarca.
 5. Comerç: Nou pla d’usos respectant la llibertat comercial, afavorint el creixement econòmic i descriminalitzant els restauradors.•

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *