El plàstic i l’acció local, al centre del debat del cicle Primavera Verda del Coll

El 3 de maig la inauguració de l’exposició Salvem el mar, cedida per ADDA (entitat en defensa dels animals), donava el tret de sortida a la Primavera Verda d’enguany, un cicle impulsat pel Centre Cívic del Coll amb la col·laboració i implicació d’entitats i col·lectius del barri. La mostra, que es pot veure a l’equipament gracienc fins el 31 de maig, vol conscienciar dels problemes existents en els mars i oceans, convertits en les grans deixalleries del planeta i que afecnte directament la vida marina i la humana. L’altra exposició del cicle, també fins a finals de mes, és una mostra divulgativa i fotogràfica sobre les conseqüències de l’excessiu consum de plàstic d’un sol ús. Cedida per Vidas Sostenibles, també vol donar veu a diferents iniciatives que lluiten per fer-hi front. Gairebé en l’equador de la iniciativa, els seus organitzadors destaquen la Festa Verda, la diada que va tenir lloc el passat dissabte 11 de maig i que és un dels plats forts del cartell, un punt de trobada de les entitats del barri, i un espai lúdic per al debat i la posada en comú de diferents iniciatives. La novetat d’enguany va ser la lectura d’un manifest per part dels organitzadors. “És un cicle que es pensa col·lectivament així com repensem junts quines són les alternatives o solucions per fer un barri, una ciutat o un futur verd”, explica Xavier Franch, director del centre cívic del Coll.

El programa proposa aquest dimecres 22 a les 18.30, la Marta Solé oferirà un taller per reciclar creativament els envasos de vidre i plàstic que ja no es fan servir.

Pel que fa a les xerrades, el cartell d’enguany inclou una sobre la teràpia natural sacro-craneal a càrrec del terapeuta i veí del barri Àlex Barrabés; serà dijous 23 a les 18.30 h. I l’últim dijous de mes, representants de diverses entitats i experiències comunitàries d’àmbit local debatran sobre el treball comunitari com a eina per al desenvolupament sostenible. Serà a les 19 h també a l’equipament del Coll.

I per últim, el cicle també inclou diverses jornades de portes obertes als horts urbans de Gràcia (el 23 a l’hort de Turull i el 30 a l’hort de l’avi), per conèixer de primera mà el seu funcionament i com participar-hi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *