El Coll reforça el projecte de memòria de la Bruguera amb teatre comunitari

El projecte de recuperació de la memòria de la Bruguera, i per extensió del barri del Coll, impulsat pel centre cívic fa gairebé una dècada, obre una nova línia que ve a reforçar l’objectiu de la iniciativa. Així, el proper dijous 23 de maig a les 6 de la tarda tindrà lloc a l’equipament gracienc la presentació del projecte de teatre comunitari. La convocatòria llançada pel centre cívic és oberta a totes les persones des del 6 anys als 99 interessades en crear de forma col·lectiva un espectacle sobre la memòria de l’antiga editorial Bruguera i la vida del barri. El format serà un taller setmanal gratuït.

La cooperativa Art&Coop, especialitzada en produccions i processos artístics comunitaris, serà la responsable de coordinar el projecte; un projecte que encara no té títol, ni guió, ni cap concreció perquè -tot i que acaba de començar a caminar i està en ple procés de formació de l’equip- s’anirà construint de forma col·lectiva i cooperativa. “És tot un repte i la primera vegada que ens atrevim amb una iniciativa com aquesta”, confessa Xavier Franch, director del centre cívic el Coll, “però creiem que pot ser una experiència molt interessant i enriquidora per seguir treballant en un dels nostres objectius, que la gent es faci seva la història de Bruguera i del barri, i posar en valor el llegat impressionant que va deixar l’editorial a les generacions futures”.

Per tirar endavant el projecte de teatre comunitari no calen només persones disposades a fer d’actors i actrius, sinó que la convocatòria és més àmplia. “Es necessita gent que aporti documentació o que estigui interessada en oferir el seu testimoni perquè tingui relació amb la història de Bruguera, com per exemple extreballadors o fill d’extreballadors, amb tots aquests records es podrà construir l’espectacle”, explica Franch.

Seguint l’exemple d’altres iniciatives similars que han tingut lloc al Poblesec o a Sant Boi, l’obra es farà setmana a setmana de forma cooperativa i, si es compleixen els terminis i el projecte està prou madur, es podrà fer la representació a finals de novembre d’enguany.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *