Tres paraules, política, gestió i digna

per Alba Metge, candidata número 15 d’ERC a Barcelona i portaveu del grup municipal

Benvolgudes lectores gracienques i graciencs,

Queden tan sols unes hores pel diumenge d’eleccions municipals (i europees!). I no pretenem relatar-vos aquí el programa de la candidatura d’ERC, que seria una tasca ingent i complexa. Per sort avui en dia ho tenim tot a un clic, el nostre programa també. El podeu trobar aquí: www.maragall2019.barcelona

De totes maneres, com que diumenge decidireu qui serà el proper alcalde o alcaldessa de la ciutat de Barcelona i, per tant, quin serà el partit que esculli el proper regidor/a (o alcalde/ssa) del districte de Gràcia, trobem important deixar clars alguns dels nostres fonaments. Tot plegat resumit en tres paraules.

Primera: POLÍTICA. El fet de “fer política” s’ha desprestigiat els darrers anys. Però no podem deixar-nos perdre l’essència d’aquesta acció: més enllà del govern de la societat o les pràctiques per a la gestió dels afers públics, el terme també defineix una “manera d’actuar, de conduir un afer”, fins i tot l’”habilitat en el tracte amb les persones”. I és que FER POLÍTICA és també saber tractar amb les persones, parlar-hi, escoltar-les a totes elles, raonar i enraonar amb elles. Aquesta és la nostra política.

Segona: GESTIÓ. La gestió d’una ciutat no és senzilla. Ni tan sols la d’un Districte com Gràcia, amb poques competències, i amb una situació que sovint es mou al nivell mig de la ciutat. Però és una sola paraula que afecta el rumb d’una ciutat sencera si no s’entoma amb valentia i seguretat. La valentia i la seguretat que et donen el coneixement de la ciutat i els seus barris, viles i districtes, i la seguretat de saber que no ets infal·lible, que les coses no es canvien d’un dia per l’altre, però que amb el consens de bandera pots començar el canvi de veritat. Aquesta és la nostra actitud.

I tercera, però no per això menys important: DIGNA. La “digna” és una persona que ho mereix, però digna també és quelcom decent, correcte, acceptable, o fins i tot honest, noble, respectable o honorable. Digna és la política que aspirem a practicar sempre des d’ERC. Igual que procurem fer-nos dignes de la vostra confiança a cada contesa electoral, en la que heu de valorar tant la feina feta com la que diem que farem.
Bé, aquí no us podem resumir un programa electoral, amb unes maneres de fer, i amb persones al costat, al darrera, al voltant del número 1, Ernest Maragall, carregades de coneixement i experiència. Però puc assegurar que procurarem, cada dia, dur a terme una Gestió Política Digna.

Atentament,

Alba Metge, portaveu d’Esquerra Republicana a Gràcia
P.D.: recordeu que fins a dia d’avui s’ha complert sempre la premissa que l’alcaldia l’ocupa el primer de la llista més votada.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *