10 anys d’Aldarull: referent de llibreria i editorial llibertària

Aldarull celebra aquest diumenge una dècada, deu anys d’un projecte que té la literatura llibertària com a eix central. Format per un col·lectiu d’una quinzena de persones, l’espai visible del projecte és la llibreria de Torrent de l’Olla amb Siracusa, un espai que comparteixen amb la cooperativa de consum agroecològic Més fresques que un enciam. La llibreria, que promou la difusió de material de transformació social, ha anat ampliant la seva oferta amb amb fanzines, contes, còmics, CDs o vinils.

No és la primera festa d’aniversari que organitzen: els concerts als Blokes Fantasma, al 59 de l’avinguda Coll del Portell, amb un cartell proposat per un altre col·lectiu proper a Aldarull, Ojalá Estë Mi Bici, han servit els últims anys per celebrar la feina i trajectòria de la llibreria i de l’editorial. Però enguany, a més de la festa més pública i oberta, el col·lectiu ha volgut celebrar l’efemèride amb un dinar a l’Ateneu Llibertari acompanyats de les persones més properes. La sobretaula, en tot cas, sí obrirà les portes de l’espai del carrer Alzina a partir de les quatre per presentar el llibre Històries de Gràcia, amb Miquel Vallés, El Lokal i Col·lectius del barri. Aquest projecte s’agermana amb el llibre Vivers de revolucionaris, apunts històrics al districte cinquè, un recull d’experiències personals i polítiques escrit per Emili Salut i publicat el 1938, editat per l’Associació Cultural el Raval – El Lokal i editat dins la col·lecció “Històries del Raval”. Precisament Miquel Vallès és l’impulsor d’aquesta reedició.

Pel que fa a la feina com a editorial, el catàleg d’enguany -disponible a la pàgina web d’Aldarull- recull els títols publicats des del 2009 fins a les pròximes edicions.•

Música als Blokes Fantasma de la mà de Ojalá Estë Mi Bici.
Col·laboradors amb anteriors celebracions d’Aldarull, el col·lectiu Ojalá Estë Mi Bici organitza els concerts de la festa dels deus anys de la llibreria i editorial llibertària gracienca. La proposta musical: Gaua, Caja de ordenación número 4 i Recta. De 19 a 22 h

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *