CEIP Josep M. de Sagarra

per Conxa Garcia

La família ha anat a les jornades de portes obertes de totes les escoles de Penitents, El Coll, Vallcarca i La Salut per decidir quina triar perquè el meu net faci la primària. Visitant-los hem descobert que el Josep Maria de Sagarra, una escola amb un gran projecte pedagògic, s’ha venut com a sostenible, quan no ho és, ja que la “façana solar fotovoltaica de la pista poliesportiva de l’escola” com l’he trobat anunciada, no ha funcionat mai! On és allò que “l’autoconsum, l’autoproducció i la generació energètica renovable i local formin part de la quotidianitat de Barcelona” com diu l’Ajuntament? També és una escola amb molt de ciment i els anirien bé unes lones o tendals a les terrasses d’infantil on dóna el sol a raig. A més, pensem que, ara que es vol condicionar els entorns de les escoles, s’hauria d’afegir més sorra i arbrat. El centre dóna al Cinturó de Ronda i la Vall d’Hebron és un lloc d’alta contaminació. Si hi ha un lloc on es podria continuar cobrint la Ronda de Dalt, és aquest: aniria bé per a unir el Sagarra, la Bressol Galatea, el Casal de Gent Gran i l’Associació de Dones Mas Falcó-Penitents, amb la Biblioteca Mª Antonieta Cot i enfortir la seva interacció. Sembla que el Guillem Espriu ha pensat el mateix, segons llegeixo en aquest setmanari.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *