Casa Tosquella

per Conxa Garcia

Vaig llegir al Periódico un article sobre aquest preciós edifici modernista, ara força deteriorat. Em va transportar al 1974, quan des de l’AV. Sector Plaça Lesseps, que es reunia als Josepets, ben a prop d’aquesta torre, i des de la Vocalia d’Urbanisme, on hi participava, es va lluitar i donar suport a la seva darrera inquilina Maria Dolors Castells, descendent de Tosquella, per salvar-la de les urpes immobiliàries que volien construir en aquella cantonada de Ronda General Mitre amb Ballester. Es va aconseguir que es protegís i catalogués amb el grau de Bé Cultural d’Interès Nacional. Ara resulta que és a la venda a Wallapop! És l’únic edifici que resta a la ciutat d’Eduard M. Balcells i Buigas, edificada el 1889 com a torre d’estiueig per al comerciant Tosquella. Ja sabem quantes joies modernistes s’han enderrocat a la nostra ciutat en nom d’una modernitat mal entesa i irrespectuosa! Ara la torre té humitats i els elements decoratius com els esgrafiats, la forja, les vidrieres, necessiten una restauració. En ser un edifici catalogat, l’Ajuntament té dret de tempteig i retracte. El preu de venda és baix i permetria la rehabilitació que serà més cara. S’hauria de comprar i dedicar-la a un equipament per al barri.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *