El Coll i el patrimoni

per Conxa Garcia

S’ha dut a terme i ja s’ha presentat finalitzat un procés de recopilació de la memòria del veïnat de Gràcia que no es veu a les façanes dels edificis, com la proposta que ha fet el Grup d’Estudis del Coll-Vallcarca, que demana una placa que identifiqui l’edifici que va acollir la productora de cinema Balet y Blay on es va fer la primera pel·lícula de dibuixos animats en color d’Europa i on va treballar la Pepita Pardell, flamant Premi d’Honor de Gràcia a títol individual. Però malgrat que va sortir com exemple a la presentació del tema a BTV, resulta que el barri del Coll de moment no hi entra. No s’entén per què el Coll és l’únic dels cinc barris de Gràcia que no entra en la revisió del Catàleg del Patrimoni. Informaven a BTV que “segons el districte de Gràcia les principals demandes venien de la Vila de Gràcia i Vallcarca i no es podia analitzar tot el territori, per això diuen que els casos del Coll es faran més endavant”. Amb raó les persones que composen el Grup d’Estudis Coll-Vallcarca han manifestat en aquest setmanari el seu malestar, que s’ha estès a d’altres veïnes i veïns en assabentar-nos d’un fet que ens discrimina. Si es fa un Catàleg sobre el Patrimoni Cultural del districte ha d’incloure el nostre barri. Per a nosaltres és molt important la seva conservació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *