Ecocidi

per Conxa Garcia

Polly Higgins, advocada escocesa, ens parla d’ecocidi i vol que sigui considerat un crim contra la humanitat. Diu que la destrucció climàtica és evitable, només cal actuar, coneixem la solució al problema: la prohibició de les companyies de carburants fòssils, que ens enganyen sobre la realitat de la seva activitat. Ha pres la iniciativa de lluitar-hi en l’àmbit legal i els estudiants de casa nostra, com d’altres a tot el món, van decidir-ho també sortint al carrer el 15 de març i afegint-se als Divendres per al Futur. Diu el seu Manifest: “Les Generacions Sense Futur exigim justícia davant l’Emergència Climàtica. Les generacions al poder ens estan robant el nostre futur. Vivim una situació d’emergència planetària provocada pel canvi climàtic. La nostra generació està condemnada a una dura inestabilitat social i ecològica”. Les institucions estan deixant en un segon pla el desastre al qual ens dirigim. Calen canvis radicals i enèrgics contra aquells que no els importa enganyar sobre les emissions i matar de contaminació la humanitat. Diuen que defensen els “llocs de treball”, però de res val defensar-los en una indústria nociva, que fa que hi perdem totes les persones, el que han de fer és iniciar ja una transició cap a models de producció que respectin la Natura.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *