Ò. Belis: “Serà estrany no viure el dia a dia de l’Europa; és casa meva”

Òscar Belis (Barcelona, 1988) va agafar el relleu de Xavi Lucas al capdavant de l’Escola de Futbol de l’Europa fa dues temporades, ara deixa casa seva per emprendre una nova aventura.

Quants anys has estat a l’Europa?
En total 18 anys, sis com a jugador i després 12 fent d’entrenador i de coordinador. Més de mitja vida.

Serà estrany no tornar-hi l’any vinent?
Molt estrany, estic aquí cada dia, i dies festius, és casa meva. Serà molt estrany el dia a dia, però sé que als caps de setmana passaré moltes hores aquí perquè és casa meva. Encara no ens sóc conscient.

En aquests dos anys com a coordinador de l’escola, amb què et quedes?
Amb 750 famílies cada dia surten coses diferents. Recordo molt els primers dies, te n’adones de tot el volum de gent que mou l’escola, i crec que la festa de divendres també serà especial.

L’escola és un model d’èxit, quin és el secret?
Sempre he dit que el secret es diu Xavi Lucas. Va estar molts anys portant l’escola i va ser el responsable de convertir-la en el que és ara, en el model que tenim actualment. Com ell ha dit sempre, ho hem intentat fer amb la millor de les actituds. Ell sempre deia que l’escola és singular; potser no és la millor però és singular.

Què la fa singular?
El nombre de nens i nenes que hi participen, que hi participin les famílies de forma activa, que els entrenadors siguin jugadors i gent de la casa o els noms dels equips.

Com serà la festa de clausura?
Els 750 nens i nenes desfilaran pel Nou Sardenya, tots tindran una copa de record i també s’entregaran medalles a les aficions i als guanyadors de lligues i copes.

Has tingut dos coordinadors, el Victor Moreno i el David Sasson, com valores la seva feina?
Han estat imprescindibles. He tingut la tranquil·litat d’estar al Nou Sardenya i saber que el David ho té tot controlat a l’Àliga o estar allà i aquí el Victor ho controla tot. Han fet una feinada, es nota que porten molts anys aquí com a jugadors i entrenadors.

Creus que un d’ells hauria de ser el teu substitut?
No ho he de decidir jo. Crec que sempre s’ha fet així, entenc que les opcions que estiguin valorant aniran per aquí. Recordo primer el Sergi Mascarell, el Xavi Lucas i després jo, tots tres érem de la casa, entenc que seguiran aquest camí.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *