Carta a un/a regidor/a aparentment desconegut/da

per Albert Balanzà

Benvolgut/da alcalde/ssa de Gràcia, aquest dissabte a la tarda comença un nou mandat a l’Ajuntament que al Districte de Gràcia no s’iniciarà en el millor dels casos fins a finals de juliol. Però l’elecció de l’alcalde/ssa de Barcelona ens donarà pistes de qui serà el nostre màxim representant executiu municipal durant els pròxims quatre anys. Hi ha probabilitats que el teu cognom sigui Badia però també Alarcón (o Bonet) o Zañartu, si el teu partit posa en valor la proximitat dels regidors electes al territori. Et diguis com et diguis seràs benvingut o rebenvingut, i ja t’avanço que des d’aquest setmanari ens barallarem amb tu en algun moment o en molts moments dels quatre anys. No serà res personal.

Crec que tindrem sort que el mandat sigui net, sense eleccions a la vista, perquè serà indispensable que es faci efectiva l’elecció directa de regidors i consellers d’una vegada, i ens consta que el meló s’ha reobert enguany malgrat que la reorganització de la participació hagi estat poc perceptible. També hi ha hagut prou debat en aquest mandat perquè no hi hagi replantejaments que alenteixin iniciatives prou madures com Abaceria, Vallcarca, l’augment d’equipaments educatius i l’aposta per la mobilitat sostenible. Més dubtes segueix generant la pacificació de les places, l’efectivitat de la lluita contra la gentrificació i l’arribada de la Línia 9. El Districte ha de ser més clar en la consecució de resultats en aquests àmbits, depenguin de qui depenguin. N’estarem pendents, amatents, vigilants. Ens tindreu davant i, si s’escau, al costat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *