Salut Mental aposta pel teatre comunitari

El projecte de teatre comunitari de Salut Mental Gràcia, una de les quatre entitats del Grup ATRA, ha entrat aquesta setmana en una nova fase amb la visita del prestigiós escenògraf Josep Castells i Planas al servei Prelaboral, per tal de fer una màster class sobre com construir un decorat, dirigida als usuaris i membres de l’equip d’aquest servei gracienc. L’objectiu de la proposta és la representació de l’espectacle musical de Dagoll Dagom ‘Nit de Sant Joan”, que s’estrenarà el dilluns 25 de novembre al Cercle de Gràcia. En aquest projecte, els usuaris i les usuàries dels diferents serveis de Salut Mental Gràcia (Llars residències, Club Social i Servei Prelaboral) hi estan involucrats de formes diverses: a sobre de l’escenari o darrere treballant la fusta per fer l’escenografia; els participants del Prelaboral podran incloure al seu currículum que han treballat amb els germans Castells i Planas.
L’impulsor de la iniciativa és l’Òscar Constantí, coordinador del Club Social, que ha aconseguit suports més enllà de l’àmbit de la mateixa entitat i de les fronteres del districte: Dagoll Dagom, Jaume Sisa, els germans Castells i Planas, el Cor Canta, que s’encarrega de la direcció musical, o la Federació de Salut Mental de Catalunya. Sens dubte, es tracta d’un projecte ambiciós. “El teatre com a eina terapèutica és un diamant en brut perquè et permet oferir un lloc a tothom on se senti còmode, hi ha treball en equip i sentit de pertinença”, explica Òscar Constantí. Segons el coordinador del projecte, una iniciativa de teatre comunitari com la de la Nit de Sant Joan té un doble compromís: ajudar a millorar les habilitats tant cognitives com socials dels usuaris dels diferents serveis de Salut Mental Gràcia i alhora donar a conèixer la realitat de les persones que tenen una malaltia mental. “Busquem altres titulars que no siguin els que estigmatitzen a aquestes persones, per això no volíem una típica representació de final de curs, sinó un projecte molt més gran que capti l’atenció de la societat”, afegeix Constantí.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *